Jyväskylä Shiai

31.1.2016
Lauantaina 30.1.2016 oteltiin Jyväskylä Shiai. Shikatalaisista Jyväskylään matkusti kilpailemaan Rasmus Vauhkonen, Erika Vauhkonen, Jenni Immonen ja Johanna Kaasalainen. Tuomareina Shikataa edusti Ismo Seppänen, Virpi Seppänen, Juho Immonen ja Juuso Neuvonen.

Rasmus Vauhkonen aloitti kisat väkevästi P13 -34kg:n sarjassa ja voitti ensimmäisessä ottelussa Mikke Mäkelän 10-0 neljän sekunnin jälkeen lonkkaheitolla. Toisessa ottelussa kukistui Konsta Juntunen 7-0 ja kolmannessa Jere Karjalainen 5-0. Semifinaalissa Rasmus voitti Tiia Heikkisen ipponilla. Finaaliin tuli alku poolista tuttu Mikke Mäkelä. Rasmus Johti ottelua 5-0 mutta vastustaja sai 30s ennen loppua kaivettua wazarin ja Rasmukselle hopeaa. Rasmus otteli myös P15 34kg:n sarjaan. Siinä kultaa kahdella 10-0 voitolla Eemeli Riihosesta.

Jenni Immonen aloitti myös vahvasti T15 -52kg sarjassa. Ensimmäistä ottelua ehti kulua vasta 5 sekuntia kun Pia Pöysti lensi ipponilla selälleen. Saman kohtalon koki Helmi Hälikkä Jennin käsittelyssä ja ippon voitto 21 sekunnissa. Viimeinen ottelu tuttua vastustajaa Venla Laihoa vastaan päättyi lopulta tappioon. Ottelu oli tiukkaa vääntämistä alusta asti mutta ottelun vei lopulta Laiho kun paketoi Jennin pitävään sidontaan viimeisellä sekunnilla. Hopeaa Jennille.

Erika Vauhkonen T15 -57kg heitti ensin Milla Pyrröä wazarin arvoisesti ja sitoi vastustajan ipponin arvoisesti. Toisessa ottelussa tuttu vastustaja Sanna Kosonen kaatui vasta jatkoajalla Erikan viedessä vastustajaa viiden pisteen arvoisesti käsivarsi heitolla. Erikalle kultaa. Eika otteli T18 -57kg hopealle voittaen ensin Nea Pöystin sidonta ipponilla. Toinen ottelu Venla Laihoa vastaan päättyi Laihon 5-0 voittoon. Laiho sai pisteet Erikan huolimattomasta yrityksestä vastaheitolla. Erika alotti takaa-ajon ja saikin ajettua vastustajalle kolme varoitusta (neljästä saa ulosajon) mutta aika loppui kesken. Hopeaa Erikalle.

Shikatan hienoa päivää täydensi Johanna Kaasalainen sijoittumalla kolmanneksi naisten alle 63kg:n sarjassa.

Neljä kilpailijaa ja kuusi mitalia (2 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi) ei voi olla kuin tyytyväinen. Parantamisen varaa jäi seuraaviin kisoihin mutta kokonaisuudessaan hieno päivä.

Erika, Jenni ja Rasmus osallistuivat sunnuntaina 31.1.2016 Varkaudessa tehostamisleirille. Hyvin junnut jaksoivat vääntää ja harjoitella vaikka lauantaina oli pitkä päivä kisoissa ja matkustamisessa.

-Marko Vauhkonen-