ItäJudo Open

23.4.2016

Kisaajat
Kisaajat


Tällä kertaa ItäJudo open järjestettiin Yama-arashi Varkauden toimesta Leppävirran Vesileppiksessä. Kisat olivat ensimmäiset Vesileppis areenalla ja täytyy kyllä sanoa että olosuhteet paikan päällä olivat hyvät ja järjestelyt toimivat moitteettomasti.

Tällä kertaa Savonlinnan Shikataa edusti 7 judokaa ja hyvällä menestyksellä taas kerran.

Kokeneempaa kaartia edusti Miikka Neuvonen. Useamman vuoden tauon jälkeen Miikka palasi tatamille ja heti huomasi että kyseessä on vanha konkari. Tällä kertaa voitot jäivät miesten sarjassa saamatta hyvistä otteista huolimatta . Kolmen osanottajan sarjasta jäi lopulta taskuun pronssinen mitali.

Seuraavana oli vuorossa Rasmus vauhkonen 13-vuotiaien poikien sarjassa. Rasmuksen matsit olivat kaikki todella tiukkoja vääntöjä alusta loppuun mutta Rasmus käveli jokaisesta ottelusta alusta loppuun saakka voittajana pois. Neljän voiton jälkeen Rasmus sai kaulaansa kultaisen mitalin. 11-vuotias Rasmus otteli myös 15-vuotiaiden sarjassa ja sai sieltä yhden voiton ja oli lopputuloksissa neljäs.

Jenni Immonen otteli 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kolme ottelua. Kaikki ottelut menivät hyvin pitkälti samaa kaavaa eli wazarin arvoinen lonkkaheitto ja päälle sidonta. Jokaisen ottelun Jenni voitti minuutissa ja sai lopuksi kaulaansa kultaisen mitalin.

Alle 18-vuotiaisen tyttöjen 52 kilon sarjassa oli kaksi ottelijaa, joista toinen oli Shikatan Pinja Laitinen. Pinja otti tahtipuikon käteensä heti ottelun alusta ja vei ensimmäisen ottelun kahdella wazarin arvoisella heitolla. Toisessa ottelussa Pinja jatkoi samaan tahtiin ja vei myös toisen ottelun Siiri Lemettistä vastaan. Myös Pinja sai kaulaansa kultaisen mitalin.

Alle 18-vuotiaden 57 kilon sarjassa oli kaksi Shikatan edustajaa, Petra Teittinen ja Alyssa Partanen. Tytöt aloittivat sarjan keskenään ja siitä tulikin todella tiukka ottelu, jossa tilanteet vaihtelivat suuntaan ja toiseen. Ottelun loppupuolella Alyssa onnistui kuitenkin saamaan Petran sidontaan ja voitti ottelun. Molemmat ottelivat myös todella kovat ottelut Sanna Kososta vastaan, joka kuitenkin onnistui tällä kertaa kääntämään ottelut edukseen. Alyssalle hopeaa ja Petralle prossia.

Kisojen ensikertalainen Kim Vainio otteli otteli 15-vuotiaisen poikien sarjassa todella ennakkoluulottomasti ja teki monia hienoja suorituksia. Voitot jäivät ensikertalaiselta vielä saavuttamatta, lopputuloksissa Kim oli neljäs.

Kaiken kaikkiaan kisat olivat Shikatalaisilta hyvin onnistuneet ja monessa asiassa ollaankin selkeästi menty eteenpäin. Tästä iso kiitos kaikille valmentajille

Jatkossa vaan kaikki junnut rohkeasti kisoihin mukaan.

Teemu Immonen