Vauhkoset voittoon wekara-shiaissa

29.5.2016


Shikatan sisarukset Rasmus (11)ja Erika Vauhkonen(13) osallistuivat lauantaina Vantaalla pidettyyn kovatasoiseen ja yhteen suurimmista junioreiden judoturnauksista Suomessa.

Rasmus otteli P13 -34kg sarjassa. Rasmus aloitti päivän väkevästi ja kukisti ensimmäisellä kierroksella Samuli Niskasen 7-0. Toisella kierroksella kaatui Lenni Ahlstrand puhtaasti 10-0. Semifinaalissa Rasmus heitti Otso Tuomista viiden pisteen arvoisesti ja tie finaaliin aukesi. Finaali oli Rasmuksen näytöstä ja kahdella näyttävällä seitsemän pisteen heitolla ippon voitto Mikke Mäkelästä. Kultaa rasmukselle.

Erika otteli T15 -63kg voittajaksi vakuuttavasti. Ensin kaatui Jonna Viren kahdella wazarin arvoisella heitolla ja ippon voitto. Toinen ottelu oli myös Erikan selvää hallintaa alusta loppuun. Heitosta jatko sidontaan ja 10-0 Erikalle. Kolmas ja viimeinen ottelu päättyi samalla tavalla kuin edellinen heitosta pitävä sidonta 10-0 ja Erikalle kultaa.
Erikan piti osallistua myös alle 18v tyttöjen raskaaseen sarjaan mutta allekirjoittanut katsoi aikataulut vääriin ja Erika myöhästyi ottelusta.

Aivan loistava päätös pitkälle keväälle. Molemmat otteli vakuuttavasti eivätkä antaneet vastustajille minkäänlaisia mahdollisuuksia (kukaan ei tehnyt pistettäkään niitä vastaan). Kypsää ja varmaa tekemistä molemmilta. Maajoukkue judoka Erika teki rutiini päivätyön. Rasmus osoitti kuuluvansa ikäluokan eliittiin voittamalla kaikki rankingissa P13 -34kg  korkeammalla olevat kilpakumppanit.  Nyt huilataan hetki ja kesällä on sitten vuorossa heinäveden ja Orimattilan leirit sekä tietysti tekniikkaa hiotaan kotisalilla.

 

-Marko Vauhkonen-